נכון שזה היה יכול להיות מצוין אם היתה לכם יכולת על לקרוא מחשבות, להיכנס לראש של אנשים אחרים, לזהות מתי אומרים לכם את האמת ומתי משקרים, מתי כנים אתכם ומתי מסתירים מכם?
המחקר בוצע בשיתוף של חוקרים ממספר אוניברסיטאות אמריקאיות ופורסם במגזין- Organizational Behavior and Human Decision Processes.
קראתי ועיינתי ככל שסבלנותי עמדה לי ב- 90 ומשהו עמודי המחקר וגיליתי כך: בכדי לקבל תשובה כנה, ולא ממש משנה באיזו סיטואציה ועל מה, צריך לנסח את השאלה באופן ספציפי מאוד כשבתוך השאלה קיימת כבר בילט-אין הנחה שלילית.
אבל, הדרך הטובה ביותר, לפי החוקרים, לשאול את השאלה הזו בכדי לצמצם את הסכנה שבקבלת תשובה לא אמיתית, היא לנסח את השאלה עם הנחה שלילית בתוכה, כך: “יצא לך בטח לחרוג מיעדים ולא להספיק לסיים פרויקט בזמן, נכון?”. ניסוח כזה מקשה על המועמד לענות תשובה שאיננה כנה, אם אכן חרג מיעדיו.
איך תיישמו את זה?
2 הערות לסיום לשימוש חכם בטכניקה הזו:
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר