לפעמים אני מקבלת קורות חיים שבעליהם הוסיפו תמונה בראשם.
מה דעתכם על זה?
למה שמועמדים לעבודה יוסיפו תמונה לקורות החיים?
מה הם מנסים להשיג בזה ועל איזו הנחה מתבססים?
טוב, אני מניחה שמי שעושה את זה מתבסס על מספר הנחות…
לא נלך סחור-סחור, אז בואו ונדבר דוגרי: האנשים הללו כנראה מניחים שלמראה חיצוני יש השפעה על המגייסים בשלב סינון קורות החיים, והאנשים האלו כנראה גם מניחים שהם נאים דיים, בכדי שתמונתם תעשה עבורם את העבודה (אחרת לא היו מצרפים תמונה מלכתחילה).
אם תשאלו אותי, אני פחות ממליצה על תמונה בקו”ח ממספר סיבות שלא אכנס אליהן כאן. אבל אני בהחלט ממליצה על תמונה בלינקדאין. למעשה, בלינקדאין טוענים שתמונת פרופיל מעלה פי 14 את הסיכוי שמישהו בכלל יקליק על הפרופיל שלכם.
אבל, תמונת פרופיל זה עניין מורכב… בדיוק כמו שרושם ראשוני זה עניין מורכב ובדיוק כמו שלשפוט בן אדם על פי המראה שלו ועל אחת כמה וכמה- לקבוע על פי זה את היכולת המקצועית וההתאמה שלו לתפקיד זה דבר מורכב ושגוי.
מכיוון שאני עושה המון הדרכות לינקדאין- קבוצתיות ואישיות (אם אתם עדיין לא שם, או שצריכים הדרכה, פנו אלי בבקשה: 054-7380310) ומכיוון שהנושא הזה של התמונה עולה שוב ושוב, בטח יעניינו אתכם התוצאות של סקר שהשתתפו בו 200 בעלי עסקים, מנהלי משאבי אנוש ומנהלים ישירים והתפרסם באתר Passport Photo Online.
אנחנו סובלים מהטיות אבל לא מוד(ע)ים
מהסקר עולה מסקנה גורפת: רובנו סובלים מהטיות (אגב, כתבתי על פוסט שלם על הטיות בראיונות עבודה. לקריאה: הקליקו פה), אך לא מודים בזה וגרוע מכך: לא מודעים לזה.
הנה התוצאות:
- 80% מהמשתתפים חושבים שתמונת פרופיל בלינקדאין מסייעת להם להכיר טוב יותר את האדם המדובר ושזה פקטור חשוב מאוד.
- פרדוקס: בעוד 82% מהמשתתפים חושבים ש”אסור לשפוט ספר על פי הכריכה שלו”, לרוב האנשים קשה ליישם את זה… כי… תחזיקו חזק: 70% הודו שכבר לפחות פעם אחת שללו מועמד בגלל תמונת הלינקדאין שלו, למרות שהיו לו את כל הכישורים הנדרשים לתפקיד (!) ועכשיו תחזיקו עוד יותר חזק, כי 38% הודו שהם עושים את זה כל הזמן.
- הלאה… 96% מהנשאלים חושבים שתמונה מקצועית בלינקדאין יוצרת רושם של ביטחון עצמי, 95% מהם רואים בפרופיל כרטיס ביקור לכל דבר ו 80% מהמגייסים חושבים שהתמונה היא אמצעי להכיר טוב יותר את המועמד.
- בואו ונקשה יותר: נניח שיש 2 מועמדים עם רמת התאמה דומה לתפקיד. האם תמונת הפרופיל תהיה הפרמטר שיקבע מי מהם יקבל פניה? ובכן: 13% ענו שאינם יודעים, 46% ענו לא ו 45% ענו שיבחרו ביניהם לפי התמונה.
- עכשיו… רגע לפני שאתם קופצים ומאשימים את המגייסים ואנשי ה HR בכל המצב הזה, קחו נשימה והמשיכו לקרוא כי מסתבר שמתוך 3 סוגי הנשאלים (HR, מנהלים ישירים ובעלי העסקים) אנשי המש”א הם אלו שהכי פחות מוטים. במקום הראשון בעלי העסקים. 90% מהם נוטים לשפוט על פי התמונה, אחריהם המנהלים הישירים- 60% ואחרונים ברשימה ה HR עם 50%.
- אז אולי כדי למנוע השפעה מזיקה עדיף לא להעלות תמונה לפרופיל? התשובה היא שלא, כי אז- פשוט יתעלמו מכם: 88% מבעלי העסקים יתעלמו מפרופיל ללא תמונה, 74% מהמנהלים הישירים ו- 33% מאנשי ה HR.
- ומה לגבי תמונה מהחופשה האחרונה? כן, גם זה נבדק. למעשה… מהתוצאות עולה רשימה של מספר נורות אדומות, שעלולות לעלות לכם מחיר יקר, כך שאם זו תמונת הפרופיל שלכם כרגע- רוצו להחליף אותה: במקום הראשון- תמונה חתוכה/חלקית של הפנים (76%), אחריה בסדר יורד: רזולוציה גרועה/תמונה מטושטשת או מגורענת (67%), תמונה מהחופשה (49%), תמונה לא אותנטית (38%), תמונה ללא חיוך (15%).
אז עם או בלי ואם כן, איזה?
הנה השורה התחתונה: אם אתם רוצים לקבל יותר יחס בלינקדאין, כלומר- יותר הקלקות- אל תשאירו את הפרופיל ללא תמונה.
ומכיוון שהתמונה שתבחרו עלולה להשפיע על הרושם הראשוני שתעשו, בחרו בתמונה טובה.
מה זו תמונה טובה? אותנטית, כזו שאתם דומים לה ולא מהחתונה לפני 10 שנים, תמונה מקצועית- לא תמונת פייסבוק מטיול, חופשה או מסיבה, תמונה ללא שום דבר ברקע שעלול למשוך תשומת לב: ללא חיות מחמד, אנשים אחרים, טבע או תינוקות.
תמונה טובה היא תמונה באיכות גבוהה ולא מטושטשת וגם כזו שאתם ברורים בה- ללא משקפי שמש, כובעים, וגם לא תמונת פרופיל (מצולמים מהצד).
הימנעו גם מאווטארים, לוגואים וגרפיקה… רוצים לראות אתכם ולא דימוי שלכם.
ולבסוף- חייכו. חיוך (אמיתי) יוצר תחושה של אדם נחמד, כזה שנעים לפנות אליו ושכיף לעבוד איתו.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר