דמיינו את עצמכם נכנסים למכונית שלכם, מפעילים את waze ומבקשים מהאפליקציה להנחות אתכם איך להגיע לאנשהו. וב”לאנשהו” אני מתכוונת לאן שבא לה. שהאפליקציה תחליט…
האם זה הגיוני?
לא ממש.
א. כי זה לא עובד ככה, וב. כי זו דרך בטוחה ללכת לאיבוד, להסתובב סביב עצמכם ולא להגיע לשום מקום.
ולמרות זאת, זו הדרך שבה עובדים רבים מנהלים את הקריירה שלהם. טוב, המילה “לנהל” היא בעצם קצת גדולה פה, כי אין בזה שום ניהול או תכנון. זו רק זרימה עם הזרם, זרימה עם מה שקורה, עם מה שהיקום מזמן, או אם תרצו… נהיגה עם ה waze של הקריירה, מבלי להכניס לאפליקציה את יעד הנסיעה.
אז אחרי שהסכמנו (כך אני מניחה לפחות) שהשיטה הזו לא ממש הגיונית, לפחות עבור אלו שיש להם שאיפות מקצועיות, רצון להתפתח, להתקדם או לשנות כיוון, בואו נעשה תרגיל קטן לכבוד השנה החדשה.
תרגיל בהשראת הציטוט הזה של דיסני: “אם אתם יכולים לחלום על זה, אתם יכולים לעשות את זה”.
במילים אחרות, למה שלא נחלום?
או לפחות נחשוב…
טריק קריירה: Reverse Engineering
זה הזמן להוציא נייר ועט, או לפתוח קובץ word או note, ולבצע את התרגיל הבא:
תארו לעצמכם שאתם מנהלי גיוס. עליכם לכתוב את מודעת הדרושים של התפקיד הבא שלכם, התפקיד שאתם רוצים להשיג השנה. לצורך כך, נסו לאפיין לעצמכם את היעד. הנה החלקים שעליכם למלא כדי שמודעת הדרושים הזו תהיה מאופיינת היטב:
-
כותרת מושכת- טייטל קצר ומדוייק.
-
תיאור החברה- ענף, סוג חברה (סטארט אפ/ חברה גלובלית/ מוסד ממשלתי/ ארגון בטחוני וכו’…), במה עוסקת (מוצר/שירות ואיזה), גודל, ערכים, תרבות ארגונית.
-
תיאור התפקיד- אתגרים עיקריים, אחראיות ומשימות, היכן הוא ממוקם במבנה הארגוני.
-
דרישות התפקיד- ניסיון מקצועי, מילות מפתח רלוונטיות לתפקיד, שנות נסיון, השכלה, סביבה טכנית, הסמכות…
-
תנאי העסקה- היקף משרה, שכר והטבות, תנאים סוציאלים.
-
מיקום גיאוגרפי- עבודה היברידית/ מרחוק.
-
כישורים אישיים ומיומנויות- תכונות אופי, חוזקות, פרופיל אישיותי.
הנחיה חשובה: היו ספציפיים ככל האפשר! “תפקיד ניהולי” זה כללי מידי, “לנהל פרוייקט” זה גם כללי. חשבו היטב, מה מלהיב אתכם? מה מאתגר? מה מביא סיפוק? מזכירה לכם שישנם גם תיאורי משרות באורך של 2 עמודים. כבר נתקלתם בכאלה? לא חושבת שיש סיכוי שלא, בקיצור: פרטו ככל האפשר!
הצעד הבא
סיימתם? יופי.
מה עכשיו?
אז זהו, שעכשיו יש לכם יעד להכניס לאפליקציית ניווט הקריירה שלכם. קחו את היעד הזה, פתחו את פרופיל הלינקדאין או קורות החיים שלכם ונסו לאמוד: היכן אתם ממוקמים בדרך ליעד? מה גודל הדלתא עד לשם? מה חסר כדי להגיע לשם? איך תשלימו את החוסר הזה? בנו תוכנית ריאלית שתקרב אתכם ככל האפשר ליעד.
נ.ב.
לפעמים כדי להגיע אל היעד צריך לעשות מעקף, כדי לא להיתקע בפקק. זה אולי יאריך את הדרך אבל יקצר את זמן ההגעה. מהו מעקף במקרה הזה? מציאת כביש עוקף שיגיע אל היעד בדרך ארוכה יותר, אבל קלה יותר להשגה.
נ.ב.ב
לפעמים waze לא מספיק, צריך גם לפתוח חלון, לצפור (בעדינות, בטח בעדינות) לנהג שעומד ברמזור ליד ולשאול אותו איך מגיעים מפה לשם. נו, אתם בטח מבינים לאן אני חותרת, כי אני הנהגת הזו שברמזור ליד… קשה לכם לבד, הטריק לא מספיק? פתחו חלון, וצפרו לי: 054-7380310. מבטיחה שאענה מיד (או כמעט מיד… 🙂 ).
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר