כבר יצא לכם לקבל פניות / הצעות עבודה ממגייסים בלינקדאין?
אם יש לכם פרופיל מלא ומושקע ו/או אם יש לכם ניסיון מקצועי שיש לו ביקוש גבוה בשוק העבודה (למשל, נסיון בפיתוח תוכנה באחת משפות הפיתוח המבוקשות), אז כנראה שהתשובה שתענו היא “כן” (ואם לא, כדאי מאוד שתבדקו את הפרופיל בכדי לגלות למה לא…).
אגב, אני מניחה שאם אתם מנוסים בפיתוח בשפה מבוקשת, יש מצב שאתם אפילו סובלים ממה שרבים לגמרי לא יבינו למה זו בעיה בכלל: אתם מקבלים יותר מידי פניות ממגייסים, עד לרמה שזו כבר הפכה להיות עבורכם הצקה רצינית.
אז כן… מגייסים שצריכים לגייס לתפקידים שיש הרבה מהם בשוק העבודה ושיש עבורם פחות מידי מועמדים מתאימים, מפשילים שרוולים, מבצעים חיפושים בלינקדאין באופן אקטיבי ויוזמים פניות למועמדים פוטנציאלים. לעיתים זה לא בן אנוש ששולח לכם את הפניה, אלא בוט ששולח הודעות אוטומטיות- מה שמוביל לשלל סיטואציות משעשעות עד מביכות- (תלוי איך מסתכלים על זה) ולהצעות עבודה שבינן לבין המועמד ה”פוטנציאלי” אין דבר וגם לא חצי דבר (אני למשל קיבלתי פניה ממגייסת עם הצעה לשלוח קורות חיים למשרת מפעילת מחשב בבנק ידוע אחד. אתם מוזמנים להציץ בפרופיל הלינקדאין שלי בכדי לגלות איך זה שהצעה כזו בכלל הגיעה אלי. רמז: צאו למסע חזרה בזמן של מספר עשורים…).
אבל אם נשים בצד את כל הטעויות המביכות, ישנם גם מקרים רבים של פניות מחברות טובות, לתפקידים מתאימים. לפעמים פניה כזו מגיעה בתזמון מעולה כשאתם מחפשים עבודה, ולפעמים ממש לא- כשאתם דווקא מרוצים במקום העבודה הנוכחי ולא מעוניינים לעזוב.
כך או כך, אני ממליצה בחום לענות באופן אישי לכל פניה כזו ממגייס/ת בלינקדין ולא לעשות מה שרבים עושים. זאת אומרת…- לא להתעלם. בכדי להקל עליכם לאמץ את ההמלצה שלי, הכנתי עבורכם רשימה של טמפלטים למענה לפי סיטואציה. ואם תישארו פה עד לסוף הפוסט, תגלו שם גם טריק מדליק שיעזור לכם להתמודד עם הודעות הספאם שהולכות ומתרבות ברשת הזו…
5 טמפלטים למענה למגייסים ששלחו לכם הודעה ב- Linkedin (מנוסח באנגלית למקרים שבהם ההודעה שאתם מקבלים היא באנגלית):
1. אם אתם מעוניינים לשמוע עוד על המשרה והפניה הגיעה בול בזמן:
Hi,
Thank you for reaching out with this opportunity. I am interested in hearing more / learning the specifics of the role. Would you be open to answering 3-5 quick questions? It would be very appreciated.
Regards,
Name
2. אם אתם לא מחפשים עבודה אבל כן תרצו לשמוע במה מדובר (נו, אתם יודעים… בגלל שחינכו אתכם שלא אומרים לא להזדמנויות לפני שמבינים באמת מה ההצעה…):
Hi,
Thank you for your InMail.
3. אם אתם מעוניינים לעבוד בחברה, אבל התפקיד לא מתאים:
Hi,
Thank you for reaching out. I am actively exploring new opportunities, but would ideally like to find a position that…[Describe which job you are searching for]. It sounds like this particular role isn’t quite what I’m looking for, but do you happen to know of any other opportunities that may be a better fit? [Or include a link to another job opening at the same company] If so, I’d love to be in touch.
I’ve attached my resume for your review and can be reached at [your email address and phone number].
Regards,
Name
4. אם אתם לא מעוניינים- לא בחברה ולא בתפקיד ושיעזבו אתכם בשקט באמ’שלכם:
Hi,
Thank you for your message. While the role seems interesting and the company is impressive, I really love the company I currently work for. I will certainly be in touch in the future when It will be the right time for me to move on.
Thanks again,
Name
5. ואם, לעומת זאת, אתם ממש נופלים מהכסא מרוב התלהבות ומתים לשאול את המגייס “איפה חותמים?” (בקיצור מעוניינים בטירוף):
Hi,
Thank you for your message. Based on the description of the role, it sounds like a great job and it aligns with where I’d like to take my career in the next years.
I’d welcome the opportunity to learn more about the role and share how my skills and experience would benefit [Name of potential company].
I’m available to talk by phone: [your number] and I look forward to speaking with you.
Regards,
Name
6. ואם כבר באמת נמאס לכם לקבל שוב ושוב ושוב הודעות ספאם לא רלוונטיות מבוטים, אז הנה טריק קטן:
כנסו למוד עריכת הפרופיל והוסיפו אימוג’י כלשהו לפני השם שלכם. זה יכול להיות סימן כלשהו או כל אימוג’י שנראה לכם מתאים. מעכשיו, תוכלו לזהות בקלות איזו הודעה נכתבה על ידי בן אנוש ואיזו על ידי בוט. הודעות אוטומטיות מבוטים מעתיקות את השם אוטומטית יחד עם האימוג’י (או מניחות שהאימוג’י הוא השם הפרטי). בהודעות אמיתיות, לעומת זאת הכותב יציין את השם שלכם ללא העתקת האימוג’י (שימו לב, למי שאיננו סובל מהצקות ברמה מוגזמת- אין סיבה לעשות את זה, אבל זה בהחלט פתרון למי שהוא יעד חם של ספאמרים).
הודעה אוטומטית:
Dear ♣ Yossi,
או
Dear ♣,
הודעה אמיתית:
Dear Yossi,
נ.ב.
אם אתם רוצים לקחת קדימה את ההיכרות שלכם עם לינקדאין, אם אתם רוצים לשפר את הפרופיל שלכם, ללמוד כיצד להתנהל טוב יותר ברשת הזו ואיך לחפש עבודה טוב יותר באמצעותה (רמז: לחפש משרות ב JOBS, זה לא מספיק. אפשר לעשות בלינקדאין הרבה יותר לטובת חיפוש העבודה שלכם), אז צרו קשר לקבלת פרטים/ תיאום פגישת יעוץ! 054-7380310.
.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר