אחת הסיבות השכיחות להחלטה לעזוב מקום עבודה היא אכזבה.
אכזבה יכולה לנבוע מגורמים רבים, אבל הסוג שאני מדברת עליו נובע מציפיות שלא התממשו: עזבתם מקום עבודה בשביל התפקיד החדש הזה, מכרו לכם אותו בתהליך הגיוס כתפקיד חלומותיכם ודי מהר מתגלה הזוועה… לפעמים זה קורה תוך מספר שבועות בתפקיד ולפעמים כבר בימים הראשונים. בשורה התחתונה אתם מגיעים למסקנה הלא נעימה שעשיתם טעות. התפקיד שונה לגמרי מכפי שתיארו לכם אותו בראיונות ואם הייתם יודעים את האמת, בוודאות לא הייתם עושים את ההחלטה הזו.
כדי שלכם זה לא יקרה, או לפחות בכדי שלא יקרה שוב- משהו חייב להשתנות אצלכם. או מדוייק יותר, במה שאתם עושים או לא עושים במהלך הראיונות בכדי לקבל תמונה מדוייקת ואמיתית יותר של המציאות.
לא תמיד קל לזהות מבחוץ מה באמת קורה בפנים, אבל נורות אדומות כן עלולות לצוץ כשיודעים לא רק מה לשאול את המראיינים בראיונות, אלא גם איך לשאול.
אז איך משתמשים נכון בשאלות? הנה 5 טיפים:
-
נתחיל בבסיס: לא משתמשים בשאלות של “כן/לא” אלא בשאלות פתוחות. נסחו את השאלות באופן כזה שיוביל לשיתוף של יותר אינפורמציה. שמעתם על רודיארד קיפלינג? הוא המחבר של הספר “ספר הג’ונגל”. קיפלינג נהג לומר שאת כל מה שהוא יודע הוא למד באמצעות שאלת שאלות: “יש לי שבעה משרתים נאמנים (הם לימדו אותי את כל מה שאני יודע). שמותיהם: מה, כמה, למה? ומתי? איך? איפה? ומי?”.
-
לא “מנחים את העד” לתשובות שאתם רוצים לשמוע. למשל, נניח שמאוד חשוב לכם שעות גמישות בעבודה, אל תשאלו: “יש בחברה גמישות בנוגע לשעות העבודה, נכון?”.
-
אל תסתפקו בהצהרות כלליות, בקשו עוד מידע או דוגמאות ספציפיות. למשל, המראיין יגיד: “כן בטח, יש בחברה המון אפשרויות קידום”. בתגובה שאלו אותו: “תוכל לתת לי דוגמא שקרתה לאחרונה של עובד שקודם ולאיזה תפקיד?”. ונניח שאתם רוצים לדעת איך האנשים שתצטרכו לעבוד איתם- במקום לשאול “איך האווירה בחברה?”, שאלו: “תוכלי לתאר לי קצת את חברי הצוות?”.
-
נסחו מחדש את מה שהמראיינים אומרים לכם בכדי לוודא שהבנתם. ניסוח של הנאמר במילים שלכם עשוי להוביל את המראיין להוסיף עוד מידע בתגובה למה שאמרתם.
-
שאלו שאלות פולו-אפ. אל תתביישו לשאול עוד שאלה או שתיים באותו הנושא לאחר קבלת התשובה, אם התשובה הייתה לקונית או כללית מידי, ובטח אם בגללה נדלקו לכם נורות אדומות.
-
בונוס- קראו טיפים נוספים בפוסט: איך לזהות שמסבנים אתכם בראיונות עבודה?
ואסיים בציטוט של אנתוני רובינס: “שאלות איכותיות יוצרות חיים איכותיים. אנשים מצליחים שואלים שאלות טובות יותר, והראיה לכך: הם מקבלים תשובות הרבה יותר טובות”.
נ.ב. רוצים לחדד את כישורי הראיון שלכם? תאמו איתי פגישת הכנה לראיון עבודה: 054-7380310.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר