כמו תמיד, הרבה נופל וקם על האריזה…
ובראיונות עבודה, המילים שאתם משתמשים בהן הן האריזה של המסרים שאתם מעבירים למעסיקים. בין אם אתם מודעים לזה, לבין אם לאו.
מחקר בדק אם לאופן ההתנסחות של המועמדים יש השפעה על הסיכוי שלהם לעבור בהצלחה ראיונות עבודה, וגילה שיש מילים שבאות ממש לא טוב למראיינים.
רגע, לפני שנגיע למסקנות- כך זה נבדק: המחקר בוצע בחברת LeadershipIQ ועל ידי כלי ניתוח לינגוויסטי וטקסטואלי מתקדמים, נותחו יותר מ 20,000 תשובות שענו 1427 מועמדים ל- 15 שאלות פתוחות של ראיונות עבודה. פאנל של מנהלי HR ומנהלים מגייסים דירג את התשובות הללו והחליט מי מהמועמדים יהיה גיוס מצוין לתפקיד, מי יהיה בינוני ומי יהיה גיוס לא טוב.
34% מהתשובות דורגו כגיוסים גרועים ו 29% מהן כגיוסים טובים מאוד- על כל התשובות הללו בוצעו הניתוחים.
ועכשיו, לתוצאות!
אני, אנחנו
-
תשובות שדורגו כגיוסים טובים כללו 21% יותר את המילה “אני” בהשוואה לגיוסים שדורגו לא טובים. למשל: “אני החלטתי לשנות את המבנה הארגוני”.
-
תשובות שדורגו כגיוסים טובים כללו 65% יותר את המילה “אנחנו” בהשוואה לגיוסים שדורגו לא טובים. למשל: “אנחנו בנינו מאפס את כל ה…”.
-
לעומת זאת, תשובות שדורגו כגיוסים לא טובים כללו 392% יותר את המילה “אתה/אתם” בהשוואה לגיוסים שדורגו כטובים.
מסקנה חשובה: “אני” או “אנחנו” הן מילים שקשורות מבחינה פסיכולוגית ללקיחת אחריות, שלא כמו ניסוח עם המילה “אתה”. הנה תחליטו בעצמכם:
“אני התקשרתי לפחות פעמיים ביום לכל לקוח”
לעומת:
“אתה תמיד צריך להתקשר לפחות פעמיים ביום לכל לקוח”
ייתכן שהשני גם התקשר פעמיים ביום ללקוח, אבל זה לא בטוח. אולי הוא אומר מה צריך לעשות וכיצד כדאי לנהוג, אבל לא ברור לנו אם בעצמו עשה את זה…
הוא/הם
-
תשובות שדורגו כגיוסים לא טובים, כללו 90% יותר את המילה “הם” בהשוואה לגיוסים שדורגו טובים. למשל: “במקרה כזה, לפני שאיש שירות לקוחות עונה ללקוח כדאי שהוא קודם יתייעץ עם המנהל שלו”.
מסקנה חשובה: זהה לזו הקודמת 🙂
באמת/מאוד
-
תשובות שדורגו כגיוסים לא טובים כללו 40% יותר מילים שניסו להדגיש כמו “באמת”, “מאוד” בהשוואה לגיוסים שדורגו טובים. למשל: “אני באמת זריז מאוד ולכן הגעתי לתוצאות מהר מאוד”.
מסקנה חשובה: מלים מעין אלו נותנות למראיין תחושה שהמועמד חסר ביטחון או מנסה בכוח לייפות את המציאות.
הווה/עבר/עתיד
האם לזמן יש השפעה על הרושם שנוצר? בהחלט כן…
-
גיוסים שדורגו לא טובים השתמשו 104% יותר בזמן הווה בהשוואה לגיוסים שדורגו טובים.
-
גיוסים שדורגו לא טובים השתמשו 71% יותר בניסוחים בזמן עתיד בהשוואה לגיוסים שדורגו טובים.
-
גיוסים שדורגו טובים השתמשו 38% יותר בזמן עבר בהשוואה לגיוסים שדורגו לא טובים.
מסקנה חשובה: במקום להגיד: “אם תצוץ בעיה- אתקשר ללקוח”, או להגיד: “כשיש בעיה צריך להתקשר ללקוח”, עדיף להגיד… נו? אתם כבר מנחשים לבד? אם לא… זה הזמן ליצור איתי קשר לתיאום פגישת הכנה לראיון עבודה. כן, הפגישה היא סימולציה של ראיון עבודה ואנחנו עובדים בה על תיקון של המון ניואנסים כמו אלה שבפוסט הזה ועוד רבים רבים אחרים. ו…כן, הפגישה בתשלום- אבל כזו שעולה הרבה פחות מכמה שיעלו לכם עוד ועוד פספוסים של תפקידים טובים בגלל ראיונות עבודה לא טובים…!
מצב רוח טוב
-
גיוסים שדורגו כטובים כללו 28% יותר מילים שתיארו מצב רוח טוב ורגשות חיוביים כמו “אוהב”, “מתלהב”, “מתרגש”, “שמח” וכו’… בהשוואה לגיוסים שדורגו לא טובים.
-
גיוסים שדורגו לא טובים כללו 92% יותר מילים שתיארו רגשות שליליים בהשוואה לגיוסים שדורגו טובים. למשל: “כועס”, “לא מתחבר”, “פסימי”, “מעצבן”, “לא יכול”.
מסקנה חשובה: את התסכולים תשאירו לעצמכם, ראיון עבודה זו לא פגישה עם פסיכולוג, כומר, רבי או יועץ קריירה.
הכללות
-
גיוסים שדורגו לא טובים כללו 103% יותר שימוש בהכללות כמו “תמיד”, “כל הזמן”, “כולם”, “ללא ספק” וכו’… בהשוואה לגיוסים שדורגו טובים.
מסקנה חשובה: אף אחד לא אוהב אנשים שחושבים באופן קיצוני, בהכללות וב”שחור/לבן”, אז עדיף להימנע (ואני מעזה להוסיף פה את המילה… תמיד… 🙂 ).
מסקנת המסקנות:
הרבה מועמדים טובים מדורגים על ידי מעסיקים כמועמדים לא מתאימים לתפקיד או לארגון רק בגלל טעויות “טכניות” שאותם מועמדים עושים. זוהי דווקא בשורה טובה, כי זה ניתן לשינוי וזה אפילו לא לוקח הרבה זמן, מספיק להעלות דברים למודעות, לשים לב יותר ו…זה הכל. המילים שאתם אומרים עלולות להרוס לכם ראיון, אבל אפשר בקלות להפוך את זה וללמוד להשתמש בהן כדי שיפתחו בפניכם את כל הדלתות. אז אל תבזבזו זמן יקר ותאמו איתי פגישת הכנה לראיון עבודה: 054-7380310. לא בעתיד ולא בהווה… אלא אתמול (הנה, גם אני מעדיפה לשון עבר 🙂 ).
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר