כל מחפש עבודה שאיננו עובד כרגע בטח מכיר את התלבטות הזו:
האם להכריז על כך קבל עם ועדה או שעדיף לשמור את חיפוש העבודה מתחת לפני השטח?
ואם רוצים לפרסם, איך מודיעים על כך לכל העולם? פשוט מאוד: מפרסמים פוסט “שלח לחמך” בלינקדאין עם הבשורה שאתם מחפשים עבודה, או/וגם שמשתמשים בפיצ’ר של לינקדאין שמיועד לכך- הבאדג’ הירוק שמתלבש על תמונת הפרופיל עם ההאשטאג OPEN_TO_WORK#.
לינקדאין עצמה ממליצה (מן הסתם) על הוספת הבאדג’ וטוענת כי זה מכפיל את הסיכוי לקבל פניה ממגייסים. זאת ועוד, מגייסים יכולים לבצע סינון לתוצאות החיפושים שלהם ברשת על פי הנתון הזה, כי זה מייעל להם את העבודה ומאפשר להם לפנות רק למועמדים שבאמת מחפשים, מה שמוסיף עוד חיזוק לטענה שכדאי להשתמש בפיצ’ר הזה.
אבל, אם תשאלו אנשים מה דעתם, תגלו שהדעות חלוקות. רבים יטענו בפניכם שמעסיקים מעדיפים מועמדים שעובדים כרגע על פני אלה שמובטלים/זמינים מיידית, כי ככה זה בחיים- תמיד מעדיפים את התפוסים והבלתי מושגים על פני הקלים להשגה… הם גם יוסיפו שלפרסם את זה ככה דרך הבאדג’ הירוק והבולט הזה פשוט נראה כמו צעד ממש נואש.
מנגד, יענו להם אלו שחושבים שדווקא כן כדאי, שאם חברה לא מעוניינת לגייס עובדים רק בגלל שהם זמינים כרגע וגם מכריזים על כך, הרי שזו חברה שמלכתחילה הם לא מעוניינים לעבוד בה.
וכך זה ממשיך בעד ונגד ואת כל הטיעונים הללו קראתי בתגובות שנכתבו לי על פוסט שפירסמתי בנושא בלינקדאין לפני מספר שבועות.
מכיוון שכך, החלטתי לבדוק את העניין יותר לעומק ופירסמתי סקר שיועד למגייסים ומנהלים. שאלתי בו האם יעדיפו לפנות למועמד שאין לו באדג’ של מחפש עבודה או שדווקא כן ואולי זה בכלל לא משנה.
את הסקר מילאו 482 משתתפים והרי התוצאות:
- אעדיף את מי שלא מכריז שמחפש: 19%
- אעדיף לפנות למי שמחפש אקטיבית: 20%
- ממש לא משנה לי: 61%
במילים אחרות, רק אצל 19% מהמגייסים הבאדג’ הזה עלול להוריד לכם את הסיכוי לקבל פניה ויש מגייסים שדווקא נותנים לכך עדיפות, אבל לרוב הגדול זה ממש לא משנה, כך שנראה לי שקיבלנו תשובה לשאלה האם כדאי או שלא…
** אם אתם חדשים בלינקדאין ולא מוצאים שם את הידיים והרגליים או שאתם מנוסים שרוצים לקדם את השימוש ברשת הזו וללמוד כמה טריקים חדשים, מוזמנים ליצור איתי קשר לתיאום פגישת הדרכת לינקדאין: 054-7380310.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
תגובה 1. השאירו תגובה חדשה
יפה תודה לך