זה לא קורה לכולם ולא תמיד, אבל קורה הרבה: מחליטים שנמאס, שמיצינו, שהגיע הזמן לשפר/לשדרג/להתחדש… מחפשים עבודה חדשה ואפילו מוצאים. ברעד קל, מודיעים למנהל הישיר ש…סיונרה! אתם עוזבים!
ברוב המקרים, השלב הבא יהיה חודש של הודעה מראש, סגירת קצוות, חפיפת המחליפ/ה, מסיבת סיום מרגשת וידה, ידה, ידה- סגירת פרק בקריירה. אבל! יש מקרים שבהם זה לא כזה פשוט. כן… אני מתכוונת למקרים שבהם המעסיק לא מוכן לוותר עליכם.
אז נכון… אומרים שלכל עובד יש תחליף, גם לכזה שלכאורה אין… אבל, יש מקרים שבהם חברות לא מוכנות לאבד עובד מסוים והן נלחמות כדי להשאירו. בדרך כלל המלחמה עליו תלווה בשיפור שכר.
אז מה עושים עכשיו? עוזבים למרות הכל את המקום הנוח, המוכר וה…בואו ונודה בזה- מפרגן…? כי בכל זאת, זה די מחמיא כשנלחמים עליכם… וזה לא מובן מאליו… אז עוזבים או… משתכנעים להישאר?
ובכן, אם תחליטו לעזוב… אין טעם להמשיך לקרוא את הפוסט הזה. אבל, אם יש סיכוי שתשתכנעו להישאר… טוב, במקרה כזה, המשיכו לקרוא, כי לפני שתשבעו אמונים לעוד תקופה… כדאי שתהיו מודעים להשלכות פחות ברורות מאליהן בסיטואציה כזו.
5 נקודות שצריך לקחת בחשבון לפני שמסכימים להישאר במקום עבודה, אחרי שהודענו כבר על עזיבה:
- שיפור שכר זה כיף ונחמד, מי לא ישקול ברצינות שכר גבוה יותר עבור עבודה שאתם כבר מבצעים תקופה. מצד שני, אם הסיבה שהובילה לחיפוש העבודה מלכתחילה לא הייתה השכר או רק השכר- ובכן, עדיף שלא להסתנוור ולא לאפשר לכסף לשבש עליכם את דעתכם. שכר זה נושא חשוב, אבל אם הוא לא מלווה בעוד אי אלו פרמטרים חשובים- הוא לא מספיק. למעשה, בואו ונרחיב את הטיפ הזה: לעולם אל תבחרו עבודה רק בגלל השכר, לעולם אל תישארו בעבודה רק בגלל השכר ותמיד נסו שלא לעזוב עבודה רק בגלל השכר.
- שום דבר לא נשאר כפי שהיה לפני הודעת העזיבה. כן, זה אולי מרגיש לכם כאילו עשיתם אחורה פנה וקדימה צעד, זאת אומרת שעשיתם מוב כלשהו אבל, חזרתם בכם ועשיתם פניית פרסה. אבל האמת היא שלא… גם אם תחליטו לקבל את ההצעה הנגדית שהוצעה לכם ממקום העבודה הנוכחי ולא לעזוב, וגם אם אולי נראה לכם שסוף טוב הכל טוב… זה לא. כן, מערכת היחסים שלכם עם המנהלים שלכם לעולם לא תישאר בול כפי שהיתה עד לפני הודעת העזיבה. עד כמה שרוצים אתכם, מרוצים מכם ומעריכים אתכם, עד כמה שחברים שלכם ושמחים שהחלטתם להישאר… מרגע שהחלטתם לעזוב ולמרות שהתחרטתם- מערכת היחסים לא תישאר נקיה כפי שהיתה, האמון בכם נפגע ורמת הנאמנות שלכם מעכשיו מוטלת בספק.
- מחקר אמריקאי שבוצע בנושא לפני כשנתיים על ידי חברת תוכנה מסן פרנסיסקו בקרב 600 משתתפים מצא כי ברוב המקרים (יותר מ 75%), הישארותו של עובד בחברה לאחר שיפור השכר שלו כשהודיע שרוצה לעזוב היתה זמנית. משמע, המהלך הזה הוא בסך הכל דחיה קצרה של סיומם של יחסי העובד-מעביד. כשאצל עובד בוער הרצון לעזוב- הוא כנראה יבצע את זה, במוקדם או קצת מאוחר יותר…
- ובל נשכח את החברה שכבר קיבלה אתכם ובשניה האחרונה שיניתם את דעתכם ואמרתם לה- לא… גם לזה יש השלכות כמובן…
- נו טוב, אז למרות הכל החלטתם להישאר? נצלו את תחנת העצירה הזו בכדי לבדוק אם מעבר לשיפור השכר, אתם יכולים לשפר עמדות במה שיותר חשוב אפילו מהשכר והוא… כן… הנה זה בא: התפקיד…! אולי אחריות חדשה? אולי הרחבת התפקיד? אולי שינוי הטייטל? אולי קידום? ברוב המקרים- גם באלו שבהם הסיבה המוצהרת לחיפוש העבודה הוא הרצון לשפר שכר- כשחופרים קצת יותר לעומק מגלים שזה לא רק השכר, אלא גם משהו בתפקיד עצמו, אז… אם כבר- אז כבר…!
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
5 תגובות. השאירו תגובה חדשה
נושא חשוב, וכולנו נתקלנו באנשים שזה קרה להם, התוצאה היא אותה תוצאה רק דחיית הקץ, כשעוזבים – עוזבים !
את מאירה נקודות נכונות מאיה. בהחלט חומר למחשבה.
תודה רבה 🙂
היי,
אכן נושא בעייתי, קרה לי פעם אבל הסיבה הייתה רק שכר כי לא היה מספיק אבל התנאים שלי שופרו ובס”ה בלי שהתכוונתי הרווחתי מזה ונשארתי שם עוד כ 3 שנים
מסכים לגמרי עם מה שכתבת, מאיה.
זה מדגיש את העניין שאם משהו לא בסדר בעבודה, צריך להגיד את זה למישהו שם, ולא להתחיל לחפש עבודה.
במיוחד בגלל סעיף 2 – שום דבר לא ישאר אותו דבר אחרי שהודעתם על עזיבה (וחזרתם).
אם מבקשים העלאה, שינוי יחס, שינוי תפקיד, או כל דבר אחר ומחפשים עבודה אחרי שלא נעניתם / לא נעניתם במידה שקיוותם (האם הציפויות היו ראליות?) – זה הזמן להתחיל לחפש עבודה.