אם תשאלו מגייסים מה זה חיפוש בוליאני – רובם ידעו לספר לכם מה זה, מהסיבה הפשוטה שהם משתמשים בשיטה הזו בכדי למצוא מחט בערימה של שחת- כלומר- בכדי לאתר מועמדים פוטנציאלים לדרישות הספציפיות שלהם מתוך בסיס נתונים גדול של מועמדים.
אבל, חיפוש בוליאני לא שימושי רק עבור מגייסים, גם אתם יכולים להשתמש בחיפוש כזה ולחסוך לעצמכם זמן יקר (וגם להתחמק ממגבלה מעצבנת בלינקדאין, ועל כך בהמשך…).
נתחיל בהסבר: מה זה בכלל חיפוש בוליאני?
חיפוש בוליאני זו טכניקה שבה משתמשים במילות חיפוש בשילוב אופרטורים בכדי ליצור שאילתות חיפוש מדוייקות. מקור השם מממציא השיטה- המתמטיקאי ג’ורג’ בולה.
ולמה הכוונה באופרטורים? במילים AND, OR, NOT, שמאפשרות לנו לצמצם מאוד את תוצאות החיפוש וכך לחסוך זמן ולהיות הרבה יותר יעילים.
מכיוון שבלינקדאין יש המון תוכן, היא מאפשרת דיוק של התוצאות על ידי שימוש באופרטורים האלה. אפשר להשתמש בטכניקה כדי לאתר אדם בתפקיד מסויים לצורך נטוורקינג, לאיתור משרה, וגם למציאת תוכן רלוונטי.
הנה כמה דוגמאות:
נניח שאתם מנסים למצוא את ה CFO של חברה X. אם תבצעו חיפוש בלינקדאין של:
CFO AND X
יצאו לכם תוצאות של כל מי שיש לו בפרופיל את המילה CFO ואת שם החברה X.
אם, לעומת זאת אתם צריכים למצוא את ה CFO או את ה CEO של החברה X, תוכלו לחסוך זמן ובמקום לבצע שני חיפושים נפרדים, תקלידו את החיפוש הבא, תוך שימוש גם באופרטור OR:
CFO OR CEO) AND Xׂ)
ומה אם אתם לא רוצים לקבל תוצאות מסויימות? אם אתם רוצים לקבל תוצאות ממוקדות ומדוייקות, ניתן לבצע חיפושים עוד יותר מורכבים. הנה, נחשו למשל מה אני מחפשת פה:
Developer AND (R OR Python) NOT junior
ואפשר כמובן לקחת את זה לחיפושים מורכבים עוד יותר, אבל לא ניכנס לזה עכשיו.
** שימו לב, במקרים רבים אפשר להשתמש בפילטרים של החיפוש של לינקדאין כדי לצמצם ולדייק תוצאות, אבל מגוון הפילטרים מצומצם ולא תמיד מספיק.
אז למה כדאי להשתמש בחיפוש בוליאני בלינקדאין?
נו, טוב ששאלתם…
הסיבה היא שאם יש לכם פרופיל רגיל ולא פרימיום, אתם מוגבלים בכמות החיפושים שאתם יכולים לבצע בחודש. ידעתם את זה? אם לא, אתם כנראה לא מחפשים עבודה או שפשוט לא משתמשים מספיק בפונקציית החיפוש. ואם כן, אז בטח עשיתם בחודש מסויים המון חיפושים וקיבלתם פתאום את ההודעה הבאה:
מתי תקבלו הודעה כזו? אחרי שתעשו כ- 300 חיפושים באותו החודש. לינקדין לא תודיע לכם כשאתם מתקרבים למקסימום החיפושים וגם לא תעדכן אתכם כמה חיפושים כבר עשיתם החודש. היא פשוט תחסום לכם את הפונקציה הזו עד לתחילת החודש הבא, שאז המדידה תתחיל מחדש.
ובכדי לדייק עוד קצת- כשלינקדאין מזהה שאתם עושים יותר מידי פעמים את הפעולות הבאות- היא תחשוד שאתם מגייסים או אנשי מכירות ותציע לכם להירשם למסלול מתאים יותר ובתשלום:
-
כשאתם צופים ביותר מידי פרופילים שהם לא קשר מדרגה ראשונה.
-
כשאתם מבצעים יותר מידי חיפושים כדי לאתר עובדים מאותה חברה.
-
כשאתם מחפשים אנשים לגמרי מחוץ לרשת הקשרים שלכם (מדרגה שלישית).
מה זה יותר מידי? זהו, ש…אין לדעת? רק ללינקדאין הפתרונים.
אגב, זו לא מגבלת החיפוש היחידה בלינקדאין… אם תבצעו חיפוש על אנשים ותקבלו הרבה מאוד תוצאות – לא תוכלו לעבור לעמוד ה 101 של התוצאות- רק עד עמוד 100.
בכדי לעקוף את המגבלות, ובהנחה שאתם משתמשים “כבדים” באופציית החיפוש, אתם יכולים כמובן לעשות מנוי פרימיום כלשהו (יש מספר סוגי מנויים) או להתחיל להשתמש בחיפוש בוליאני שיחסוך לכם בכמות החיפושים.
ונקנח בשאלה הרלוונטית להפליא לפוסט הזה: “בולה, בולה, איפה את/ה?” 🙂
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
2 תגובות. השאירו תגובה חדשה
וכאן מתחילה הבעיה לאתר ישראלים ששמם אור 🙂
שלום
המאמר שלך מעניין ותורם מאוד כמו יתר המאמרים
אני כעת מחפש את הזדמנת הבא שלי בתיחום ניהול איכות ורגולציה הנדסה